AAC+ 48kbps
MP3 64kbps
PSS
Telekabel
 

ЗА НАС

 • Фолк радио започна со работа на 31.12.1993 и е едно од првите приватни радија во Скопје.
 • Зрачиме на фрекфенција 106,5 MHZ FM стерео. Студиото се наоѓа во Козле и е меѓу најголемите и најубавите студија во Македонија. На 200 м2 сопствен деловен и наменски простор се реализира магијата наречена Фолк Радио.
 • Антенскиот систем се наоѓа на средно Водно со што се овозможува  квалитетен прием во целокупното Скопско подрачје и многу пошироко.
 • Како Говорно музичко радио емитуваме музика од разни жанрови :
  • Рафиниран урбан фолк
  • Македонска  изворна и ново компонирана музика и
  • Поп музика
 • По стилот и изборот на музиката Фолк радио е единствено во Скопскиот етер.
 • Ние сме првото радио во Македонија кое имаше храброст да пушта Фолк музика од бившите ју простори и успешно го разбиваше стереотипното сфаќање за  новата фолк музика, која ние ја нарекуваме “урбан фолк” музика.
 • Фолк Радио работи со професионална екипа. Рекламните спотови се снимаат со познати гласови на тв и радио лица како и актери .Бројот и точно определениот термин на рекламите секогаш е императив. Во програмата на Фолк радио со успех се рекламираат голем број фирми кои своите реклами ги продолжуваат по своја желба.
 • Според последните анкети направени за слушаноста на радиостаниците, Фолк Радио котира многу високо. Со еден збор Фолк Радио го менува вашето расположение – кон подобро.
1. Дара Буба Мара - Сангарија
2. Б3 - Пази
3. Ана Николич - Мишо мој
4. Дејан Матич - Ожењен сам
5. Индира Радич - Возим сто на сат
6. Никола Роквич - Цурице
7.Дадо Полумента - Није од кармина
  Copyright © 2007, FOLK RADIO All Rights Reserved.